Agenda

 

1 juni 2019 – Compost maken

Local Spirit geeft een hands-on compost-maak-middag met medewerking van Rascha Wisse. “Composteren is het natuurlijke proces van levende organische materialen die tot aarde worden omgevormd. Heel vergelijkbaar met het verteringsproces en opname in je lichaam bij mensen in hun darmen. Daarom heel interessant ook voor iedereen die normaal geen compost maakt. Goede compost heeft heel veel voedingswaarde en ook genezende kwaliteiten voor de bodem en planten.” Hoe hebben de elementen water, lucht, licht en warmte invloed op de afbraak van het organisch materiaal en de opbouw tot goede compost? Hoe heeft onze werkhouding en methode invloed op het omzettingsproces?”. Al je vragen kun je meenemen naar de dag, Plaats: Driebergseweg 16A Zeist, een bijzondere ecologische tuin in ontwikkeling, met wilde bloemen, bijen, een wisselteelt cirkel voor groente en voedselbos in de aanleg

Tijd: 11:00 – 16:00 uur

Bijdrage: Donaties komen ten goede aan de Stichting Vrienden van Amma.

Graag aanmelden via: post@localspirit.nl

 

17 juni en 1 juli 2019 – Wilde planten-wandeling

Weidewandeling op één van de mooiste plekken van Nederland

In de duinen, in het bos als ook in plantsoenen en weilanden zijn vele planten die van oudsher voedzame eetbare bestanddelen bevatten. Natuurlijk is het belangrijk dat de eetbare planten onderscheiden worden van de niet-eetbare planten. Daarom hebben we Rascha Wisse uitgenodigd haar kennis te delen met jullie als vrienden van Local Spirit. Voor een kleine bijdrage zal Rascha rondleidingen geven in de natuur. Rascha is MSc ecologische landbouw en heeft veel ervaring met eetbare wilde planten, met de permacultuur als ook met bio-dynamische landbouw. Ze heeft op veel plaatsen les gegeven en geholpen bij de aanleg van voedselbossen en bij de opzet van duurzame natuurprojecten.

Op de wilde weidegrond van de Voert neemt Rascha ons mee op een wandeling in dit bijzondere gebied. Ga je mee op zoek naar eetbare planten op de weidegrond?

Plaats: de Voert in Bergen (NH). (Let op: de Voert is niet bereikbaar voor auto’s, daarom parkeren in Bergen en verder lopen, of met de fiets komen.)

Tijd: 14:00 – 15:30 uur

Bijdrage: €4,- pp

Graag aanmelden via post@localspirit.nl

Meer info? Bel gerust Rascha: 072 5071151 (inspreken graag). 

 

7 juli 2019 – Volgende Zwerfvuil opruim wandeling

Local Spirit organiseert een zwerfvuil-opruim wandeling. Kinderen van harte welkom.

Plaats: In omgeving Bergen, exacte locatie nog te bepalen.

Tijd: 13.00 uur tot 14.00 uur

Deelname: gratis.

Graag aanmelden via post@localspirit.nl

 

4 en 11 augustus 2019 – Speciale vakantie-bramenwandeling

In de duinen bij Egmond een speciale vakantie-bramenwandeling, ook voor kinderen. Ga je mee bramen plukken en wil je op onze speurtocht naar deze heerlijke zomerse vruchtjes ook van alles te weten komen over eetbare planten? Rascha neemt ons mee op een wandeling waar zij als liefhebber van de natuur haar kennis met ons deelt.

Plaats: Egmond aan den Hoef, in de duinen van Winnemum. Verzamelen op het (kleine) parkeerterrein van de PWN, Nachtegalenpad. Als het parkeerterrein vol is parkeren in Egmond aan den Hoef, nabij Tiggellaan.

Tijd: 9:30 – 11:00 uur

Bijdrage: €4,- per persoon

Graag aanmelden via post@localspirit.nl

Meer info? Bel gerust Rascha: 072 5071151 (inspreken graag).